Magyarországon évente közel 30 ezer cég alakul. Az ország nagysága és a magyar nyelv sajátosságai miatt a piac mérete korlátolt, mégis elengedhetetlen az online marketing használata. Egy vállalkozás elkezdése után azon kapod magad, hogy tucatszámra vannak versenytársaid, akik ugyanazt akarják elérni. Növelni a cégük árbevételét. Ha Te is az egyike vagy ezeknek a cégeknek, akkor nagy az esély rá, hogy olyan stratégiák után kutatsz, amik segítségével üzletfeleid előtt tudsz járni.

A sors útjai kifürkészhetetlenek. Az, hogy a jövő mit tartogat számodra, senki sem tudja. Viszont egy dologban biztos vagyok: nem akarsz abban a 80%-ban lenni, akinek a cége az első 18 hónapban tönkre megy.

Hogy jön ide az online marketing?

Elárulom neked. Azok az évek, amikor megtehetted, hogy az internetet hanyagolod, elmúltak. Nehéz ma már olyan iparágat választani, ahol az internet nem játszik nagy szerepet. Mi például a Messenger Chatbotot használjuk marketing eszközként.

Egy online marketing stratégia felállítása már elengedhetetlen a vállalkozásod számára. De sok cég nem teheti meg, hogy online marketingügynökséget fogad fel, aki elvégzi a munkát helyette.

Ezért szedtem össze neked 14 olyan weboldalt, amely segíti a munkád. Ezek segítségével növelni tudod a céged bevételét!

1. Google Alerts

Google Értesítő

A Google Értesítő segítségével hozzáadhatod a figyelési listádhoz a számodra legfontosabb kulcsszavakat vagy a céged nevét, és ha érdekes vagy új tartalmak jelennek meg interneten, elsőkézből értesülsz róla. Bármikor, ha neten megjelenik, kapsz róla emailt! Nagyon hasznos szolgáltatás.

Ára: ingyenes

2. Facebook Page Insights

facebook oldalBárki, akinek van facebook oldala, a Facebook Page Insights használata elengedhetetlen! Betekintést nyújt a függöny mögé és segít megérteni a követőid viselkedését, ami a Facebook világán kívül is nagyon értékes.

Ára: ingyenes

3. Facebook Audience Insights

facebook online marketing

Hasonlóan az előbbihez, szintén egy Facebook online marketing eszköz. Viszont ellentétben vele, nem a saját látogatóidra fókuszál, hanem különböző információkat nyerhetsz ki átlagos felhasználókról. Pl. a magyarországi felhasználók esetén melyek a legnépszerűbb oldalkedvelések. Szűkítheted területre, életkorra, nemre, érdeklődési körre. Megtudhatod a saját településeden lévő facebook felhasználók szokásait. Keress rá az átlagos vásárlóidra, hogy jobban megértsd őket.

Ára: ingyenes

4. Qzzr

kvízKvíz összerakására alkalmas oldal, amivel nagyon érthetően és szimplán lehet kérdőíveket szerkeszteni. Egyszerű és látványos! Ha szükséged van egy jó landing page-re vagy egy weboldalra, amely hozza neked az érdeklődőket, akkor ez egy kiváló választás.

Ára: 7.000 Ft/hó az alapcsomag, 280.000 Ft/hó a nagyvállalkozások számára

5. Google PageSpeed Insights

weboldal gyorsaságAz oldal betöltésének ideje az egyik legkritikusabb pontja annak, hogy hányan pattannak vissza az oldaladról. Ennek az eszköznek köszönhetően meg tudod nézni, hogy mobilon és asztali gépen milyen gyors a weboldalad. Nem utolsósorban, sok ajánlást tesz, mit kell kijavítanod ahhoz, hogy még gyorsabb legyen weboldalad!

Ára: ingyenes

6. Ahrefs

linképítés

Az Ahrefs ellenőrzi, hogy milyen más linkek mutatnak a weboldaladra. Az adatbázisában nem kevesebb, mint 16 trillió link található. Ennek köszönhetően meg tudod nézni a versenytársaid oldalait is. Így készíthetsz listát, kutatást arról, hogy kiket érdemes megkeresni. A linképítés a keresőoptimalizálásban kiemelt jelentőséggel bír. Ne felejtsd, minél több link mutat a weboldaladra, annál jobb besorolást kapsz a Google találati oldalán.

Ára: 7 napos kipróbálás 2000 Ft, 28.000 Ft/hó

7. Instagram és Youtube sztárok

Influencerkereső

Az oldalon megismerheted az Insta és a Youtube Magyarországon legismertebb sztárjait, azok követőszámait. Egyre több cég gondolkodik el azon, hogy a termékét influencereken keresztül reklámozza. Hogy egy véleményvezér megéri-e? Mennyit fizess neki? Nehéz megmondani. Ebben az irányban akkor érdemes elindulnod, ha elsősorban a fiatalokat célzod meg valamilyen termékkel.

8. Google Analytics

Analitika, digitális stratégiaEnnek a terméknek a digitális marketing stratégiád alapfegyverének kell lennie. Mindössze pár percet vesz igénybe az informatikusnak, hogy hozzáadja a követőkódot a weboldaladhoz, amely minden egyes látogatódat követi. Megtudhatod, hogy hányan érkeznek havonta a weboldaladra, ebből mennyi organikus keresés, fizetett hirdetés, mennyi érkezett mobilról, tabletről, asztali gépről, mennyi közösségi médiáról. Megismerheted a legjobban teljesítő aloldalaidat, megtudhatod többek között azt is, hogy milyen országból/régióból találták meg a weboldaladat. Annyi hasznos információval lát el, befolyásolva online marketing stratégiád, hogy nem lenne elég hely felsorolni.

Ára: ingyenes

9. Google Trends

Google Trend

Egy másik nagyon hasznos Google termék, ahol meg tudod nézni a keresési szavak gyakoriságát. Válaszd ki az ország esetén Magyarországot, majd nézd meg, hogy bizonyos kulcsszavakra mennyien keresnek rá.

Ára: ingyenes

10. Újonnan alakult cégek listája

újonnan alakult cégekMinden héten megkaphatod az újonnan alakult cégek listáját az elektronikus elérhetőségével együtt. Kifejezetten hasznos, ha új ügyfeleket szeretnél szerezni. Lehet szűrést igényelni területre vagy főtevékenységre.

Ára: 4000 Ft/hó megyénként, kivéve Budapest

11. Browseo

keresőmotorEgy újabb hasznos eszköz, ahol megnézheted, hogy a keresőmotorok mit látnak a saját weboldaladból. Ha itt meglepetés ér, akkor ideje kijavítani!

Ára: ingyenes!

12. Siteliner

duplikált tartalomMegnézheted rajta, hogy a weboldalad vagy blogoldalad mérete a többi weboldalhoz képest mekkora. Ami igazán érdekes, hogy mennyi duplikált tartalom van rajta. Az utóbbi kifejezetten fontos keresőoptimalizálás szempontjából.

Ára: ingyenes 250 oldalig

13. Hotjar

hőtérkép, felvételMegnézheted vele a weboldalad hőtérképét (az egérmozgás gyakoriságát és irányát menti el). És ami még ennél is fantasztikusabb: visszanézheted, hogy felhasználóid mit csináltak az oldaladon. A Hotjar pontosan rögzíti úgy, mintha külső szemlélőként néznéd meg. Egyszerűen zseniális.

Ára: 300 felvételig ingyenes.

14. Marketinglista

MarketinglistaElőre megadott szűrőfeltételek alapján lehet adatbázist vásárolni többek között az árbevétel, létszám, főtevékenység és terület szűrők szerint.

Ára: függ a szűrőfeltételek számától és a kért adatok mennyiségétől

Összefoglalás

A marketingstratégia alkalmazása során elengedhetetlen, hogy a megfelelő online marketing eszközöket a megfelelő időben használd. Remélem, hogy a listám hozzájárul ahhoz, hogy jobban megismerd látogatóid szokásait, új területeken próbáld ki magad, jobb teljesítményt és nagyobb bevételt érj el.

Te milyen eszközöket adnál hozzá a listához? Használtad már bármelyiket is a listán? Oszd meg a véleményedet velünk!

Érdekel a véleményed!

Előző cikkAdószám ellenőrzés: hogyan épül fel az adószám és miért kell ellenőrizni?
Következő cikk10 dolog, amit magyar cégvezetőktől tanulhatsz
Farkas Dezső a Cégjelző Kft. ügyvezetője, a Jövőt Építők Generációja Egyesület elnöke, valamint a Global Shapers Budapest Hub kurátora. Beválasztották az 50 tehetséges magyar fiatal közé. Templeton Fellow. Két TEDx előadás fűződik a nevéhez. Az ASEF Young Leaders Summit kiválasztottja Luxemburgban, valamint a Youth Leaders Forum alumnija. Köztársasági ösztöndíjasként végzett a Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy mesterszakán. A Pro Nobilitas ösztöndíj alapítója. Több, mint 5 éve dolgozik a céginformáció területén. Szabadidejében szívesen foglalkozik oktatással, a fiatalok képzésével, fintech megoldásokkal és a legújabb, modern technológiákkal.